Чилич спаси мачбол и обърна Ноле за титлата в Куинс



24-06-2018 18:48 | Николай Драганов

Световният №6 Марин Чилич триумфира за втори път в кариерата си с трофея от турнира в Куинс. 


Поставеният под №1 в схемата хърватин стигна до обрат срещу Новак Джокович и го победи с 5:7, 7:6(4), 6:3 след 2 часа и 57 минути игра. 


Това беше едва втора победа за Чилич срещу Джокович в цели 16 двубоя помежду им, като хърватинът успя да спаси мачбол при 4:5 във втория сет, навакса изоставане с минипробив в тайбрека и в крайна сметка пречупи съперника в третата част.


За Чилич това е първи трофей през 2018-та година и от триумфа в Истанбул през миналия сезон. Трофеят е общо 18-ти в неговата кариера и едва втори на трева след успехът му отново в Куинс през 2012-та година.


Труимфът на хърватина означава, че той ще измести Григор Димитров от петото място в ранглистата в понеделник. 


За 31-годишният Джокович това беше първо участие в Куинс от 2010-та година. Ноле не беше играл финал от този в Истборн през миналата година, когато спечели и последната си засега 68-ма титла в кариерата.


Сърбинът може да съжалява, тъй като измъкна първия сет, а при 5:4 в своя полза имаше шампионска точка в подаването на Чилич, но хърватинът се измъкна и се добра до тайбрек. Там сърбинът поведе с 4:1 точки, но Чилич успя да намали до 3:4, а след това последваха два минипробива в полза на хърватина, които се оказаха достатъчни за крайния успех.


В заключителната трета част Чилич печелеше по-лесно своите подавания, като изгуби само четири точки на свой сервис и осъществи ключов пробив в осмия гейм от втората си възможност в сета. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини