Федерер: На финала изиграх най-добрия си мач



25-06-2018 15:00 | Николай Драганов

Не се случва особено често Роджър Федерер да изиграе най-добрия си мач през седмицата на финала на даден турнир, но да си тръгне след края с малкия трофей. Но според самия швейцарец, именно това се е случило в Хале в неделя. Маестрото отстъпи на Борна Чорич в битката за титлата след трисетова битка и загуби трофея и първото място в света.


"Всъщност мисля, че изиграх може би най-добрия си мач тази седмица. Просто нещата не се развиха в моя полза. Така че, нямах късмет. Но определено ще си тръгна с високо вдигната глава, беше добра седмица", каза Федерер, който има 9 победи и 3 загуби във финали в Хале.


"Поздравления за него. Игра наистина, наистина качествен тенис в края на първия сет и след това в третия, така и не допусна спад в нивото. Нямах щастието да спечеля този мач, но поздравления за Борна, който излезе и изигра един много труден двубой", заяви Маестрото.


Той призна, че е доволен от сезона на трева до този момент, въпреки за допусна серията му от 20 поредни победи на тази настилка, формирана през този и миналия сезон да приключи. "Предстои ми възстановяване и подготовка. Нямам търпение да отида на Уимбълдън. Да си действащ шампион винаги добавя известна доза напрежение. Независимо дали бях спечелил или загубил в Хале, щях да бъда определян за фаворит там. Но всичко това няма значение, аз просто искам да играя добър тенис", каза Роджър. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини