Мъри пречупи Вавринка за първа победа от 1 година насам



25-06-2018 21:16 | Николай Драганов

Една година след последната си победа и в едва втория си мач през 2018-та година и от миналогодишния Уимбълдън насам, Анди Мъри отново усети вкуса на успеха. Нещо повече - бившият №1 в света се справи с изключително сериозен съперник в лицето на Стан Вавринка.


Мъри се наложи с 6:1, 6:3 в първи кръг на турнира в Истборн и записа първи успех от победата си над Беноа Пер на осминафиналите на Уимбълдън 2017-та година. Веднага след Откритото първенство на Великобритания, британецът се е оттегли и се завърна едва през миналата седмица в Куинс, но отстъпи на старта на Ник Кириос.


За последно Мъри и Вавринка играха един срещу друг на полуфинал на "Ролан Гарос" 2017, а Вавринка победи тогавашния №1 в света. Малко повече от 12 месеца по-късно, Мъри е 156 в света, а Вавринка - №22. Двамата споделят сходна съдбата в последните месеци, преследвани от контузии и проблеми.


"Много съм щастлив от победата. Играха добре в първия сет, втория беше малко по-слаб, бях доста нервен към края. Когато не си играл една година, да затвориш мача срещу играч като Стан не е лесно. Загубил съм доста мачове от него, той е много труден съперник. Но съм щастлив, че успях да го победя", коментира Мъри. 


Любопитна подробност е, че във втори кръг Мъри ще се изправи срещу Кайл Едмънд - първата ракета на Великобритания в момента. Мъри е спечелил и двата мача срещу Едмънд до този момент, но те бяха преди две години. Що се отнася до мачовете срещу Вавринка, Мъри записа 11-та победа от 19 мача. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини