Официално: Серина Уилямс ще бъде поставена на Уимбълдън



Официално: Серина Уилямс ще бъде поставена на Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-06-2018 12:22 | Николай Драганов

Организаторите на Уимбълдън съобщиха официално, че Серина Уилямс ще получи място сред поставените при жребия за тазгодишното издание на третия за годината турнир от Големия шлем.


Споровете дали Серина трябва да бъде поставена в турнирите от Шлема вървят от периода, в който тя беше извън кортове заради бременност. По правилник завърналите се след майчинство тенисистки имат възможност да се възползват от т.нар. "защитен ранкинг" за няколко турнира, но не и да бъдат поставени. 


Такъв беше случаят на "Ролан Гарос", където Серина получи директно място в основната схема без необходимия ранкинг, но не и място сред поставените по решение на организаторите.


Решението на ръководството на Уимбълдън обаче е различно и така Серина Уилямс, която в момента е под №183 в ранглистата, ще бъде поставена под №25 в схемата на Уимбълдън, съобщиха те. Американката е 7-кратна шампионка в надпреварата. 


Това означава, че световната №32 Доминика Цибулкова няма да бъде сред поставените и може да срещне поставена тенисистка още в първи кръг. Очаквано словашката състезателка се изказа негативно по отношение на евентуално подобно развитие вчера. 


"Защо аз няма да бъда поставена, след като имам това право? Не е чесно за играчът, който ще бъде ощетен, а сега това съм аз. Аз имам право да бъда сред поставените. Не знам дали досега се е случвало такова нещо", коментира тя. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини