Новите шампиони идват (снимки)



28-06-2018 18:14 | Станко Димов

Новите шампиони идват. Това каза в Бургас Екатерина Генова, член на Управителния съвет на БФТ по време на пресконференция, посветена на европейска квалификация на отбора ни до 14 години, воден от капитана Радослав Лукаев. Срещите ще се проведат на кортовете на бургаския ТК „Авеню“, а страната ни ще бъде в конкуренция за две квоти с още 10 отбора (подробности за турнира тук).

„Много ми е приятно, че в Бургас ще обявим началото на новата кампания на федерацията по тенис – Новите шампиони. Тя е провокирана от факта, че в момента в българския тенис има подем на млади състезатели в различни възрастови групи. Искаме успехите на тези млади състезатели да придобият популярност и да знаем, че не само Григор Димитров и Цветана Пиронкова са нашите шампиони“, каза Генова пред репортер на Tennis24.bg.

„Новите шампиони идват. Това е факт, който мога да докажа с данни от миналата година, когато имахме рекорден брой състезатели – 12, които се класираха сред първите 100 на европейската ранглиста до 14-годишна възраст. Имаме основание да вярваме, че наистина идва нова шампионска вълна. Радвам се, че Радослав Лукаев помага на младите шампиони да изгреят на тенис небосклона. Кампанията „Новите шампиони“ залага много на сътрудничеството с клубовете и общините. Надявам се, че инициативите ни с Община Бургас ще продължат и ще бъдат ефективни“, каза още Генова.

„Благодаря на Община Бургас за подкрепата, която оказват за това издание на престижното първенство. Историята ни с Община Бургас е дълга, те са подкрепяли редица наши събития от държавния календар, в това число държавни турнири, международни турнири за мъже и жени с наградни фондове. Това е едно партньорство, което се запази с годините. Благодарни сме, защото без това партньорство нямаше как нашите таланти да бъдат подкрепяни, както и на ТК „Авеню“ за цялостната подкрепа, която оказват. Това безспорно е един от водещите клубове в България в момента. „Авеню“ са специален клуб, защото тази година имат представители в националния отбор до 14 г., както и капитана Радолсав Лукаев, който може да бъде модел за подражание на нашите национални състезатели от всички възрасти“, коментира генералният секретар на БФТ Катерина Генова.

„Стискаме палци и се надяваме на добро представяне на нашия отбор на предстоящия турнир в Бургас. Без да им давам допълнителна отговорност смятам, че играейки най-добрия си тенис нашите момчета ще постигнат желаните резултати“, каза още Генова.

След тях думата взе и капитанът на младите ни надежди Радослав Лукаев. „Правим всичко възможно за перфектната организация на турнира. Надяваме се да мине всичко добре, влагаме доста, в организация, в абсолютно всичко необходимо, според изискванията на Тенис Европа. Надявам се нашият отбор да се представи добре и да си заслужи място за финалите в Испания“.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини