Тодор Енев: Българският тенис ще покорява нови върхове



03-07-2018 13:01 | Tennis24.bg

Капитанът на националките до 14 год. Тодор Енев е изключително доволен и щастлив от класирането за финалите на Европейската лятна купа. Нашите момичета се наложиха над Великобритания с 2:1 победи в Бремен (Германия). Така България се класира измежду осемте най-добри отбори на Европа и ще участва на финалите от 6-ти до 8-ми юли в Сан Ремо (Италия).

„Благодаря на Катерина, Денислава и Михаела за пълното себеотдаване и доказване на борбения им характер в тези толкова важни мачове за достигане до финала“, заяви Енев от Бремен.

„Това бяха не само важни, но трудни мачове със силни съперници, на които вече убедително се показва прогресът на българския тенис в последните 5-6 години. Защото ако допреди това беше немислимо да мечтаем да класираме отбори на финал, то благодарение на усърдната екипна работа на БФТенис, това последните 6 години не са мечти, а реални резултати. Побеждаваме тенис държава с традиции и постоянни успехи като Великобритания, което само по себе си говори за прогресиращата работа на федерацията с талантите ни. Затова и надграждаме целите си постоянно - следващата е спечелването на групата сега и класиране на световното първенство“.

„Смея да твърдя, че продължавайки да следваме линията, която сме си поставили като цели, българският тенис ще покорява нови върхове. Защото талантливи деца в България наистина има. Разковничето е, че трябва да се работи с тях по най-правилния начин, а БФТенис в последните 5-6 години със сигурност доказва, че знае как да го прави и резултатите са налице“, допълни Енев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини