Квитова жадува за шампионски хеттрик след изживения шок



Квитова жадува за шампионски хеттрик след изживения шок
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
03-07-2018 17:01 | Станко Димов

Петра Квитова вече е печелила два пъти титлата от Уимбълдън, но да го стори за трети път ще бъде повече от специално за нея. На 20-и декември 2016-а година чехкинята претърпя ужасен инцидент, в резултат на който кариерата ѝ беше поставена под въпрос. 18 месеца по-късно Квитова е сред фаворитите за трофея от Уимбълдън, след като спечели 38 двубоя и 5 титли по-рано през сезона.

„Не искам да гледам твърде напред, но определено ще бъде страхотно да изпитам отново емоциите, които изживях два пъти“, каза Квитова, шампионка в турнира през 2011 и 2014 пред Wimbledon.com.

„Чувството е неописуемо и ще бъде невероятно, ако успея да го изпитам отново с моя отбор след всичко случило се“, каза Квитова, която започва участието си в Лондон с двубой срещу Аляксандра Саснович. „Ако успея да стигна до трофея ще бъде много по-щастлива, в сравнение с предишните два пъти“.

При въпросния инцидент в дома ѝ, Квитова беше прободена с нож по лявата ръка и претърпя няколкочасова операция. Подобен ужас изживя и Моника Селеш, която беше атакувана с нож на корта на турнир в Хамбург през 1993-а година.
„Начинът, по който тя се справи с цялата ситуация беше наистина забележителен“, каза Селеш пред Wimbledon.com.

„Тя ми беше нещо като вдъхновение. Видях какво се е случило с нея и чувствах, че двете сме попадали в една и съща ситуация. Беше вълнуващо да се срещна с някого, който е бил в моето положение и е изживял същото нещо“, каза Квитова, по повод първата си среща със Селеш, която е била няколко месеца след инцидента.

Квитова не пести благодарности и към треньора си Иржи Ванек, с когото започва работа малко преди инцидента в дома ѝ.

„Точно бяхме се разбрали да започнем работа двамата, и в следващия момент аз трябваше да отсъствам 5 или 6 месеца. Беше много трудно за него, защото трябваше да си стои у дома и да чака развитие на ситуацията. Той остана до мен, което беше страхотно и не мога да си представя, че много други биха го направили в неговото положение“, спомня си Квитова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини