Световната №132 изхвърли Шарапова още на старта



04-07-2018 09:40 | Николай Драганов

Преминалата през квалификации рускиня Виталия Дяченко поднесе една от големите изненади на старта на Уимбълдън, след като отстрани драматично в три сета именитата си сънародничка Мария Шарапова - 6:7(3), 7:6(3), 6:4 за малко над 3 часа игра.


Световната №132 изоставаше със сет и 3:5 при сервис на Шарапова, но успя да се върне в мача, да стигне до тайбрек и да го спечели. В третата част Дяченко също на два пъти първа изоставаше с пробив, но веднага успяваше да го върне, за да стигне до решителен такъв на своя сметка при 5:4. 


Загубата в първи кръг за Шарапова е първа такава за нея в 14 участия на Уимбълдън, където тя е стигала до титлата през 2004-та и до финала през 2011-та.

 

Никога до този момент Дяченко не е печелила титла от WTA, но родената в Сочи 27-годишна рускиня със сигурност ще запомни участието си на тазгодишния Уимбълдън, каквото и да се случи занапред. 


Във втори кръг 180-сантиметровата Дяченко ще се изправи срещу родената също в Русия американка София Кенин. 


От своя страна Шарапова може да съжалява, че избра да не играе на трева преди Уимбълдън. Маша достигна до четвъртфиналите на "Ролан Гарос", но ще изчака поне още година за първата си победа на трева от 2015-та година насам, когато игра на полуфиналите на Уимбълдън. 


"Мисля, че допуснах грешка, като игра толкова много турнири в последователни седмици. Клей сезонът беше изпълнен с мачове, повече отколкото бях играла дълго време преди това. Щеше да бъде чудесно да играя на трева преди Уимбълдън, но трябваше да вземе решение за тялото си", обясни Шарапова след мача. 


"Намирам се в много по-добра позиция, отколкото по това време през миналата година - по отношение на борбеност, мотивация, здраве. Беше въпрос на няколко точки и всичко можеше да е различно", каза опитната рускиня. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини