Победа №60 за Джокович на Уимбълдън



05-07-2018 18:11 | Николай Драганов

Трикратният шампион Новак Джокович се класира за трети кръг на Уимбълдън след победа с 6:1, 6:2, 6:3 над Орасио Себайос. 


Това беше победа №60 за Ноле в "Ол Инглънд Клъб", с което сърбинът задмина Джон МакЕнроу (59) и се доближи само на три успеха от легендата Пийт Сампрас.


В края на двубоя Джокович даде очевидни сигнали, че изпитва болки в коляното, но все пак успя да завърши мача в своя полза. Тепърва предстои да стане ясно състоянието му, но е показателно, че няколко точки преди края той се принуди да иска медицински таймаут.

 

Първата част беше спечелена повече от категорично от сърбина, който проби във втория и шестия гейм, а същевременно загуби само пет точки на свой сервис. Серията му от три поредни гейма в края на първия сет продължи с нови четири с два пробива през втория сет, което се оказа напълно достатъчно.

 

Един пробив в първия гейм на третата част даде отново спокойствие на Ноле, а въпреки проблемите си в деветия гейм той затвори мача с втори пробив в сета. 


В следващия кръг Джокович би трябвало да се изправи срещу първата ракета на Великобритания Кайл Едмънд, стига британецът да не допусне изненада срещу Брадли Клан. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини