Кузманов: Бавно се приближавам към целта си



09-07-2018 12:55 | Tennis24.bg

Да играеш за България е гордост, чест и висша идея. Това мнение изрази националът ни за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов, който даде интервю за NOVA. Талантливият ни тенисист печели все повече титли и амбициозно се изкачва в ранглистата на ATP.

„Спечелих своята четвърта титла тази година и общо 16-а в кариерата си. Записах впечатляващите 10 поредни мача без загубен сет. В момента към актуалната ранглиста съм 296-и. Бавно се приближавам към целта си – да вляза в топ 250”, каза Кузманов, който спечели два последователни турнира в Германия.

„На турнирите в Германия доста българи дойдоха от близките градове да ме подкрепят. Това нещо ми носи удовлетворение, наслада и осмисля целия процес. Когато видиш хората щастливи и българското знаме на върха, това осмисля целия този процес”, сподели Кузманов.

„Трябват ми силни спаринги и през зимата в Барселона тренирах заедно с Янко Типсаревич. За жалост тук нямаме толкова кадри и изявени състезатели в ранглистата. Възхищавам се най-много на Рафа Надал, но много ми харесва и Новак Джокович. Човек с огромно сърце. Моят стил се доближава до този на Джокович”, завърши Кузманов.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини