Иванов взе сет на №15 в света, но отпадна от Уимбълдън



09-07-2018 22:17 | Николай Драганов

Симон Антони Иванов отпадна в първия кръг на Уимбълдън при юношите. Държавният шампион до 18-годишна възраст отстъпи с 4:6, 6:4, 4:6 от номер №15 в света и в схемата Дрю Беърд (САЩ) след 106 минути игра.

 

В първата част Симон допусна пробив в третия гейм и не успя да го върне до края – 4:6. Вторият сет започна по перфектен начин за Иванов. Той поведе с 3:0 и задържа преднината си до 5:2. При 5:3 Иванов сервира за сета, но след като пропусна три сетбола беше пробит. Това не се отрази на Симон и той постигна нов пробив, за да затвори сета с 6:4. В третата решителна част Иванов решителен пробив за 4:5 и не успя да го върне.

 

За Иванов това е дебютно участие на турнир от Големия шлем. Преди този мач Симон записа победи в квалификациите над Уилиям Уудал от САЩ и Сергей Фомин (Узбекистан).

 

Симон ще участва в турнира на двойки. Иванов и Титуан Дроге от Франция ще играят в първия кръг срещу американците Бърд и Майо.

 

Утре Адриан Андреев ще играе срещата си от втория кръг. Съперник на Адриан е Джак Дрейпър от Великобритания. Представителят на домакините участва и в квалификациите при мъжете, за където получи “уайлд кард“, но отпадна в първия кръг от египтянина Мохамед Сафуат. Андреев стартира с убедителна победа над бразилеца Матеус Алвеш с 6:3, 6:3. 


Адриан ще участва и в турнира на двойки. Андреев и Ник Хард от Доминикана са поставени под №5 и ще започнат срещу бразилците Де Алмейда и Да Силва.

 

Гергана Топалова ще играе в турнира по двойки заедно с Даниела Висмане от Латвия. Двете изтеглиха тежък жребий и ще срещнат №2 в схемата Макнали и Осуигуе от САЩ. По-рано днес Гери отпадна в първи кръг на сингъл при девойките след поражение от поставената под №3 Кори Гоф от САЩ - 1:6, 4:6. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини