Мъри доволен, че пропусна Уимбълдън



Мъри доволен, че пропусна Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-07-2018 15:05 | Станко Димов

Анди Мъри разочарова много от привържениците си, след като отказа участие на Уимбълдън в последния възможен момент. В интервю за „Би Би Си“ шотландецът обяви, че това е едно от най-разумните решения, които е взимал в кариерата си до момента. Мъри призна, че физически не е бил готов да участва на турнир като Уимбълдън.

„Мисля, че това беше най-доброто решение в този момент – да не играя на Уимбълдън. Последният път, когато участвах в турнира, имах физически проблем, стигнах до четвъртфиналите, усложних си положението и след това отсъствах година. Не исках този сценарий да се повтори отново – да участвам на Уимбълдън, да спечеля 4-5 мача и да си влоша положението“, коментира Мъри.

„Бях много близо. Бях там в навечерието на турнира, в събота тренирах и отчаяно исках да играя. Но, в крайна сметка взех друго решение, което е най-доброто за мен. От няколко дни вече тренирам на твърди кортове. Плановете ми не са се променили – искам да се върна на корта във Вашингтон след три седмици“.

Мъри каза също, че Новак Джокович може да наруши хегемонията на Роджър Федерер и Рафаел Надал и да спечели Уимбълдън. „Според мен Джокович може да ги победи и двамата“, категоричен е Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини