Надал очаква Федерер на полуфинал в Индиън Уелс



16-03-2011 10:29 | Николай Драгиев

Надпреварата на двойки в Индиън Уелс при мъжете продължава да приковава не по-малко внимание, отколкото тази на сингъл. Полуфиналите първи достигна световният номер 1 Рафаел Надал, който защитава титлата си от миналата година с Марк Лопес. Двамата победиха Лукаш Длухи/Пол Хенли с шампионски тайбрек - 7:5, 6:7, 10:7 за над два часа игра.

 

В срещата Рафа бе подкрепян от своя добър приятел - известният баскетболист Пау Гасол, който се появи в Калифорния и освен с Рафа, се срещна с Новак Джокович.

 

В полуфиналите Надал и Лопес ще се изправят срещу победителите от срещата Михал Мертинак/Марк Ноулс и Станислас Вавринка/Роджър Федерер, които играят в днешната програма.

 

Играещите за първи път заедно Александър Долгополов и Ксавие Малис пък хвърлиха бомбата, като надиграха световните номер 1 братя Боб и Майк Брайън с 10:7 в шампионския тайбрек.

 

Ето и възможните полуфинални двойки:

 

Анди Мъри/Джейми Мъри - Новак Джокович/Виктор Троицки

Рафаел Надал/Марк Лопес - Станислас Вавринка/Роджър Федерер

 

Така първите четирима в ранглистата на сингъл имат шанс да стигнат полуфинал и на двойки. Джокович и Троицки пък ще определят единият четвъртфиналист на сингъл от сблъсъка помежду им. Вавринка и Федерер също могат да играят помежду си на сингъл.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини