Кербер отново ще спори за титлата на Уимбълдън



12-07-2018 16:22 | Станко Димов

Германката Ангелик Кербер се класира за финала на Уимбълдън, след като победи с 6:3, 6:3 Елена Остапенко. Срещата продължи 68 минути, а след последната точка Кербер си осигури второ участие на финал в турнира след 2016-а година.

Двете приключиха двубоя с по 3 аса на сметката си. Кербер, в типичния си изчистен стил, направи само 7 непредизвикани грешки и 10 уинъра. От своя страна Остапенко рискува по-често и логично приключи с голям брой грешки – 36, при нанизани 30 печеливши удара.

„Беше труден мач, въпреки, че не продължи много като време. Тя играе много агресивно, непрекъснато ме караше да се движа. Чувството да си на централния корт е невероятно. Радвам се, че отново съм на финал на Уимбълдън“, бяха първите думи на Кербер след двубоя.

„Винаги трябва да играеш до последната точка, знаех, че трябва да съм фокусирана върху всяко разиграване. Радвам се, че успях да се справя с това предизвикателство. Отново съм в играта, мога да побеждавам някои от най-добрите в големите турнири. Няма значение срещу коя ще играя в събота, аз ще се опитам да наложа моя тенис и да спечеля“, добави левичарката от Бремен.

Нейната съперничка на финала ще бъде определена от двубоя Серина Уилямс – Юлия Гьоргес. Любопитното е, че през 2016-а именно Уилямс победи Кербер на финала в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини