Рафа срещу Ноле в класика №52



13-07-2018 11:17 | Николай Драганов

Новак Джокович и Рафаел Надал са двама от най-великите играчи в историята на тениса и със сигурност историята ще ги запомни завинаги. И двамата са спечелили всички турнири от Големия шлем, а през годините успяха да развият приятелско съперничество, като на полуфиналите на Уимбълдън им предстои сблъсък №52. 


Рафа се намира в страхотна форма и е изпълнен с увереност, след като успя да спечели за рекорден път "Ролан Гарос" само преди месец. За разлика от последните 7 години, Надал изглежда впечатляващо и на тревата в "Ол Инглънд Клъб" през този сезон. Испанецът доминираше напълно над съперниците в първите кръгове, а на четвъртфиналите спечели епичен петсетов сблъсък с Хуан Мартин дел Потро, продължил близо пет часа.


От другата страна на корта ще имаме Новак Джокович, който напомня за някой от най-силните си моменти, включително онези, донесли му три титли от Уимбълдън. Ноле все още изглежда в преходен период, след като контузия и операция го извадиха дълго от корта - от миналогодишния Уимбълдън насам. Завръщането му не беше леко през 2018-та, но нещата изглежда все повече започват да се нареждат. 


И макар твърдите кортове да са любимите на сърбина, а клея - без съмнение на Надал, двамата имат своите успехи и на трева, а сблъсъкът между двамата на полуфиналите изглежда труден за прогнозиране. В досегашните 51 мача помежду им Ноле води с 26:25 победи, а с оглед поне наглед по-лесният съперник на финала, победителят от този мач изглежда огромен фаворит за нова титла от Големия шлем. 


За сърбина тя била под №13, а за Надал, който спечели три титли в последната година и половина - №18. Последният трофей на Ноле датира от 2016-та година, когато успя да спечели за първи път "Ролан Гарос". Година по-рано той вдигна третия си трофей от Уимбълдън. Рафа не познава крайния успех в "Ол Инглънд Клъб" от 2010-та година. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини