Кербер стъпи на върха и на Уимбълдън (снимки)



14-07-2018 19:23 | Станко Димов

Ангелик Кербер е новата шампионка на Уимбълдън. На финала германката победи Серина Уилямс с 6:3, 6:3 след малко повече от час игра. Американката допусна нетипично много грешки, които ѝ костваха двубоя.

Благодарение на успеха Кербер вече има три титли от Големия шлем, след като през 2016-а спечели Australian Open и US Open. Освен това германката взе реванш за поражението от Уилямс на финала на Уимбълдън преди 2 години. Левичарката стана и първата германка с трофея от Уимбълдън след легендарната Щефи Граф.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА ВИЖТЕ ТУК

„Знаех, че трябва да покажа най-добрия си тенис срещу тенисистка като Серина. За втори път имах възможността да изляза на централния корт в двубоя за титлата и се радвам, че този път успях. Сбъднах една своя мечта, чувството е невероятно“, бяха първите думи на новата шампионка.

„Серина е шампион, абсолютно завършен играч. Тя направи страхотно завръщане и аз я поздравявам. Тя е пример и вдъхновение за всички нас“, добави германката.

Въпреки поражението, Уилямс запази усмивката на лицето си. „Поздравявам Анжи, знам какво е чувството да спечелиш Уимбълдън за първи път. Тя напълно го заслужи. Аз съм доволна от представянето си в турнира, невероятно е, че играх финал тук толкова скоро след завръщането ми на корта“, каза бившата №1 в света.

36-годишната Серина пропусна възможността да спечели рекорден 24-и мейджър трофей при десетото ѝ участие на финал на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини