Джокович: Не знам дали съм фаворит



15-07-2018 11:50 | Николай Драганов

След епични петсетови битки, двама души се доближиха само на едно стъпало до трофея от Уимбълдън - Новак Джокович и Кевин Андерсън. За сърбина успех би означавал четвърта титла в "Он Инглънд Клъб" и общо 13-та от Големия шлем, а за Андерсън - първи подобен трофей изобщо. 


Психическото, физическото и емоционалното изтощение със сигурност ще бъде фактор в неделния финал, като и двамата не могат да се оплачат от липса на предпоставки за подобно изтощение. Андерсън изигра втория най-дълъг мач на полуфиналите, но все пак успя да завърши последната точка в петък, докато мачът на Ноле с Надал продължи и в събота.


"Кевин също прекара на корта доста време в последните дни", каза Джокович. Преди епичния сблъсък с Иснър, южноафриканецът игра пет сета и срещу Роджър Федерер. "Но все пак имаше ден почивка, което е много важно на тази фаза. Иска ми се и аз да имах. Но нещата са такива, каквито са. Просто ще трябва да приема обстоятелствата и да опитам да се възстановя по най-добрия възможен начин", коментира Ноле.


"Краката ми са като желе", призна от своя страна Андерсън след епичния мач срещу Иснър. Ден по-рано, той изигра петсетов двубой и срещу Роджър Федерер, като успя да обърне шампиона от миналата година от 0:2. "В друг случай бих излязъл да поиграя 30 минути в събота, колкото да поддържам рутината си. Но това е непозната за мен ситуация, никога не съм играл такъв мач, така че ще видим", добави той.


Джокович коментира още, че не би посочил себе си за фаворит. "Като се има предвид, че той играе на своя едва втори финал в Големия шлем, очевидно има много повече какво да спечели. Ако погледнем към моите последните години, аз нямам какво да губя. Отново съм на финал в Шлема след дълго време, всъщност след почти две години. Разбира се, и двамата искаме тази победа и този трофей. Кой ще я вземе? Не знам, зависи".


"Не знам дали ше бъда чист фаворит. Мисля, че сме с равни шансове. Той определено играе тениса на своя живот. Влиза в този мач след епични петсетови победи. Няма какво да губи. Ще дойде с мощния си сервис и тенис. Да се надяваме, че ще успея да посрещна бурята", коментира Джокович.


"Трябва да рестирам емоциите си, да се успокоя. Каквото и да се случи, ще имам какво да си спомням от този турнир. Но сега трябва да се фокусирам върху неделния финал", заяви от своя страна Андерсън след двата драматични успеха в последните дни. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини