Едберг: Ноле лиши Федерер от още титли от Шлема



17-07-2018 10:07 | Николай Драганов

Носителят на шест титли от Големия шлем Стефан Едберг разкри за какво съжалява най-много относно сътрудничеството си с Роджър Федерер през 2014-та и 2015-та година.


Швейцарецът игра три финала в Големия шлем в този период, но и в трите случая загуби от Новак Джокович - два пъти на Уимбълдън и веднъж на US Open.


"Когато се присъединих към отбора му, бях уверен, че той може да спечели отново турнир от Шлема. Заслужаваше да го направи през 2014-та и 2015-та, но Новак Джокович беше малко по-добър", коментира Едберг.


"С времето и надпреването на възрастта, очевидно става по-трудно. Но за Роджър просто времето е спряло. Стореното от него в последните години е невероятно", добави той.


Според Едберг преди 2-3 години му е липсвало и малко късмет, но в Австралия през 2017-та и той е бил на негова страна. "Топките, които преди това излизаха, тогава се залепяха на линиите. Увереността му се покачи и в крайна сметка спечели Australian Open и Уимбълдън. Не мисля, че някой вярваше, че това можеше да се случи на неговата възраст", откровен бе Едберг.


"Може би той намали очакванията си, което му даде спокойствие. Роджър е уникален по много начини: на корта, но също така и в отношението си към феновете и медиите", заключи шведът, който прекрати сътрудничеството си с Федерер по свое желание през 2015-та, но през този сезон на няколко пъти беше в ложата на Маестрото. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини