На Australian Open обмислят тайбрек в петия сет



18-07-2018 14:38 | Станко Димов

US Open скоро може да не е единственият турнир от Големия шлем, на който има тайбрек в петия сет при мъжете. Колегите им от Мелбърн обмислят възможността също да наложат подобно правило на Australian Open и да сложат край на безкрайните двубои. Новината разкри лично Крейг Тили, турнирен директор на Australian Open и изпълнителен директор на Тенис Австралия.

„Гордеем се, че сме най-приятелски настроеният турнир към играчите. Винаги сме се консултирали с тенисистите и това е просто следващата фаза на този процес. Виждаме, че през последните дни има много коментари по темата за тайбрек в петия сет при мъжете. Насърчаваме дискусията и искаме да разберем какво мислят самите тенисисти. Също така бихме искали да разберем какво мислят и за тайбрек в третия сет при дамите, както е мнението им двойките и още други аспекти от условията за игра“, коментира Тили.

„Тези консултации и задълбоченото събиране на информация ще ни помогнат във взимането на решения, които ще подобрят още повече нашия турнир“, каза още Тили.

Очаква се Тили да разговаря с тенисистите по време на следващото издание на Australian Open, като евентуалната промяна и използването на тайбрек в петия сет ще може да влезе в сила от 2020-а година.

Темата за тайбрек в петия сет стана изключително популярна след полуфиналния двубой на Уимбълдън между Кевин Андерсън и Джон Иснър, в който южноафриканецът се наложи с 26:24 гейма във финалния пети сет. След срещата Иснър, първа ракета на САЩ обяви, че „нещо трябва да се направи“, за да се защитят тенисистите от подобни маратонски срещи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини