Дел Потро на четвъртфинал, близо е до сблъсък с Надал (видео)



16-03-2011 22:54 | Николай Драгиев

Хуан Мартин дел Потро се класира за втори път в кариерата си за четвъртфинал на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Аржентинецът постигна поредна хубава победа, този път над Филип Колшрайбер със 7:6(3), 7:6(7) за два часа и 20 минути игра. Така в спор за полуфинал бившият номер 4 ще играе с опитния испанец Томи Робредо.

 

Без да показва най-доброто от играта си, Дел Потро демонстрира своята способност да печели най-важните точки. Колшрайбер също се представи обичайно за себе си - отлична игра през повечето време, но не достатъчно постоянно.

"Не мисля, че е нормално да направя такъв обрат от 6:1 точки в тайбрек, но имах късмет. Доволен съм, че съм на четвъртфинал на толкова силен турнир. Това е добре за бъдещето ми," коментира Дел По.

 

В първия сет двамата си размениха по един пробив, преди да се стигне до тайбрек. В него Дел Потро заигра много по-добре и убедително спечели със 7:3 точки.

 

Втората част бе в полза на Дел Потро в началото. Той дръпна с пробив, но вместо да задържи преднината си и лесно да затвори мача, той върна Колшрайбер в мача. Така вторият тайбрек бе неизбежен.

 

В него този път ролите се размениха. Колшрайбер поведе с 6:1 точки и изглеждаше, че ще видим трети сет. Нищо подобно. Дел Потро майсторски спечели шест поредни точки до 7:6, а малко по-късно от третия си мачбол приключи срещата. Тава е девета поредна победа на двуметровия гигант в последно време.

 

В другия мач от четвърти кръг в тази част на схемата Томи Робредо с лекота надигра Сам Куери - 6:1, 6:3.

 

Робредо и Дел Потро са играли два пъти досега, като и в двата случая победител е аржентинецът.

 

Другият полуфиналист в тази част на схемата би трябвало да е Рафаел Надал, който е абсолютен фаворит. Така е много възможно да видим сблъсък на Дел Потро и Надал в полуфиналите. Те имат един мач в Индиън Уелс. През 2009 година Надал печели лесно в два сета.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини