Корне с първи финал от година и половина



21-07-2018 16:16 | Станко Димов

Поставената под №1 в схемата Ализе Корне се класира на финал в турнир от WTA за първи път от повече от година. Това стана факт, след като съперничката на французойката на полуфиналите в Гщаад – Южени Бушар, беше принудена да се откаже в началото на втория сет. След страхотна битка, Корне откри резултата със 7:6 (5), след което стартира втората част с пробив. Именно в този момент канадският секссимвол Бушар реши да прекрати участието си в надпреварата, като се оплака от травма в крака.  

В неделя Корне ще играе на WTA финал за първи път от миналия януари насам, когато отстъпи в двубоя за трофея в Бризбън.

„Първият сет беше много равностоен. Тя игра добре и беше агресивна. Въобще не разбрах, че има контузия и просто бях доволна, че успях да взема сета“, коментира Корне след двубоя.

„Никога не можеш да бъдеш сигурен какво ще се случи. Ако тя беше спечелила сета, вероятно щеше да продължи да играе. Тя се представи невероятно през първата част. Щастлива съм, че съм на финал и се надявам, че ще спечеля трофея“.

В неделя Корне ще се изправи срещу Манди Минела, която по-рано през деня се справи с чешката тийнейджърка Маркета Вондрушова, победила по-рано в турнира българката Елица Костова.

Корне записа с похвали 32-годишната Минела, която през октомври стана майка на момиченце. „Поздравявах я след всеки неин мач тук. Да си майка и да успееш да се върнеш в Тура не е никак лесно. Тя вече спечели няколко трофея от турнири от ITF, а сега е на финал и тук. Гледах как играе – определено е много опасна. Ще трябва да дам най-доброто от себе си. Очаквам да се получи много забавен финал срещу еднo от най-приятните момичета в Тура“, каза французойката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини