Виландер: Младите не печелят заради Надал и Федерер



22-07-2018 13:03 | Николай Драганов

Защо младите играчи се затрудняват да спечелят големите турнири? Поредно мнение по този въпрос дойде от 7-кратния шампион от Големия шлем Матс Виландер, според когото причините са очевидни:


"Федерер и Надал очевидно са двама от най-великите играчи в историята на тениса и доминират цели две поколения", каза Виландер. 


"Никога не съм виждал други двама играчи с толкова много мотивация, талант и страст към спорта. Мисля, че двамата се мотивират един друг по много начини. Това е истината причина, поради която нямаме младоци победители", добави той.


Разбира се, Виландер не пропусна да отбележи значението на подобрените методи за подготовка и възможността днес някои играчи да си позволят много по-широк екип от специалисти. "Много момчета просто пътуват сами. Правим добри пари, не ме разбирайте погрешно, но не достатъчно, за да похарчим по 50 000 долара месечно за различни хора, които да се грижат през цялото време за теб и тялото ти", обясни Виландер.


"Така че днес е трудно, поне докато не пробиеш и на направиш добри пари, за да се обградиш с екипа, който ти е необходим", обобщи той. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини