Анди Мъри: Трябва да надмина себе си, за да бия Федерер



28-01-2010 17:39 | Николай Драгиев

Предлагаме Ви най-интересното от пресконференцията на първия финалист на Australian Open Анди Мъри след победата му над Марин Чилич в полуфиналите на турнира.


- Поздравления за класирането на финала. Как се чувстваш?

- Ами чувствам се много добре. Днес се получи невероятно дълъг мач, доста бърз и динамичен. Много нерви и енергия бяха изразходвани в първия сет. Но аз съм доволен, че в крайна сметка се класирах на финала.

- Направи няколко феноменални удара, за които получи подкрепата на целия корт. Отрази ли ти се това?

- Да, наистина това е важно. Не бих казал, че съм контролирал хода на мача, но в крайна сметка стигнах до победата, след като получих необходимия тласък. Мисля дори, че в началото на срещата имах повече шансове за точки, но не успях да ги реализирам. Доиграх двубоя много агресивно, във втория сет имах доста работа.

- Това е твоят втори финал в турнир от "Големия шлем". Облекчен ли си, че не допусна загуба в по-ранна фаза?

- Този финал е наистина значим за мен. Миналата година претърпях няколко унизитени загуби в турнирите от Шлема. Имах голям шанс да стигна до финала на Уимбълдън, но 1/2 финала срещу Родик бе много трудно.

- Цонга или Федерер?

- Очевидно рекордът на Роджър от 15 титли от Големия шлем говори много. Той бе просто феноменален през миналата година и игра във всички финали от турнира. Загуби два от финалите в ожесточени 5 сетови мачове. Ако имам шанс да играя срещу него, ще трябва да надмина себе си, за да го победя. Аз обаче мисля, че съм способен на това. Цонга също е един много динамичен тенисист. През миналата година той постигна много добри резултати. И двамата съперници са много силни, но Федерер има по голям опит от Цонга и това ще му помогне утре.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини