19 от Топ 20 избраха Роджърс Къп



24-07-2018 13:59 | Станко Димов

Истинско съзвездие ще представлява Мастърс 1000 турнира на твърди кортове „Роджърс Къп“, който този сезон ще се проведе в Торонто. Организаторите обявиха, че 19 от първите 20 в ранглистата при мъжете ще участват в надпреварата. Единственото изключение е Роджър Федерер, който в понеделник обяви, че ще пропусне турнира.

„Пазя отлични спомени от Торонто, където спечелих титлата през 2016-а година. Това е един от най-силните турнири в календара“, обяви Новак Джокович, който преди дни на Уимбълдън спечели 13-ия си трофей от Големия шлем.

„Феновете в Канада винаги са показвали страстта си към тениса. След мечтания поход на Уимбълдън съм изключително мотивиран за сезона на твърди кортове. Очаквам с нетърпение битките в Торонто, където ще се опитам да защитя трофея си“, каза още Джокера.

Водач в схемата в Торонто ще бъде най-добрият тенисист на планетата Рафаел Надал. Испанецът ще бъде гвоздеят в програмата от вечерната сесия в сряда (8 август). „Винаги ми е било приятно да играя в Канада. Моят първи двубой този сезон ще бъде в сряда, надявам се да дойдат възможно повече привърженици“, каза Надал, който е трикратен победител в надпреварата.

Мястото на Роджър Федерер в схемата ще заеме Жереми Шарди. Бившият №1 в света и трикратен победител в турнира Анди Мъри, който се възстановява от контузия, получи „уайлд кард“ от организаторите.

Жребият за основната схема ще бъде изтеглен на 3-и август. Билетите вече са в продажба, като цените започват от $40, с включено парче пица и бутилка минерална вода.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини