За първи път: Зверев срещу Зверев



02-08-2018 10:19 | Николай Драганов

"Виж жребия", обръща се Александър Зверев към своя по-голям брат Миша минути, след като органиаторите публикуват схемата за турнира от сериите ATP 500 във Вашингтон. "Защо", пита Миша. "Просто провери", добавя Саша. А жребият разкрива възможността за първи мач помежду им един срещу друг в тура. При това - добра възможност: и двамата се нуждаят от една победа.


И двамата опитаха да намалят напрежението. "Никога не знаеш. Не е хубаво да се гледа твърде напред в турнира", коментира Миша. "Няма лесни съперници", добави Саша.


Но след общо изиграни в тура 539 двубоя, най-после двамата братя Звереви - Миша и Саша - ще се изправят един срещу друг на корта в официален двубой. Това ще се случи в трети кръг на турнира във Вашингтон, след като и двамата германци не допуснаха изненада на старта.


Александър победи с лекота Малек Джазири след 6:2, 6:1, а малко по-рано Миша беше надиграл Тим Смишчек след 6:2, 7:6(6). 


"Ще бъде интересен ден", коментира Миша. "Не го познавам добре, защото ще играем за първи път", пошегува се Саша. "Това определено няма да бъде просто още един двубой, мисля, и за двама ни. Ще бъде много, много интересно за семейството ни. Ще бъде специален ден, защото не много семейства могат да се похвалят с това, че двама братя играят един срещу друг на такова високо ниво. Очевидно и двамата ще искаме победата. Няма да си подарим нищо", добави Александър.


Истината изисква да бъде отбелязано, че двамата все пак са се срещали на корта като съперници - това се случи в квалификационни двубои през 2012 и 2014-та година, като 9 години по-възрастният Миша печели и двата мача.


"Първият мач беше, когато бях на 14, така че не се брои", коментира Саша. "А вторият беше, когато бях на 15 и половина. Беше дълъг, дълъг мач... и в един момент, понеже бях много слаб и все още не бях готов физически, получих крампове в третия сет, при 3:2, така че се отказах", припомни по-младият от братята Звереви.


Ситуацията днес е доста по-различна, тъй като 21-годишният Александър Зверев е №3 в световната ранглиста и нещо повече - Саша е действащия шампион във Вашингтон. Миша е поставен под №15 в схемата и се намира под №43 в ранглистата.


"Хубаво е, защото най-после сме в момент, в който и двамата играем добър тенис на големите турнири", коментира Миша. "Ситуацията е изцяло положителна, защото означава, че родителите ни са свършили добра работа. Отгледали са двама добри играчи, така че каквото и да стане, ще бъде победа", добави той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини