Неубедителна Шарапова допълни финалната четворка



18-03-2011 03:50 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 Мария Шарапова се класира за полуфиналите на силния турнир в Индиън Уелс с награден фонд от 4,5 милиона долара. Рускинята наложи волята си над Пън Шуай (Китай) след 6:2, 5:7, 6:3. Така тя ще спори за място на финала със световната номер 1 Каролина Вожняцки.

 

Маша, която е шампионка в Калифорния от 2006 година, започна срещата блестящо и поведе с 6:2, 2:0. Нейният сервис обаче тотално й изневери и след куп двойни грешки тя върна в мача китайката. Пън не само изравни резултата, но и спечели втория сет - 7:5.

 

Пън, която е 36-а в световната ранглиста, поведе в третия сет с 3:2 и имаше три точки за 4:2. Шампионското в Шарапова се пробуди тъкмо навреме и тя направи впечатляващ обрат. Мария спечели четири гейма поред за 6:3.

 

Двете направиха 79 непредизвикани грешки при 50 уинъра, което показва, че нивото на срещата не е било особено високо. Все пак с 36 печеливши удара Шарапова заслужи класирането си за следващата фаза.

 

"Мачът не е приключил, докато не се изиграе последната точка. На този корт имам страхотни спомени и определено усещам само приятни емоции," сподели Шарапова.

 

Иначе Шарапова и Вожняцки са играли три пъти и рускинята води с 2:1 победи.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини