Надал първи се класира за финалите на АТП



Надал първи се класира за финалите на АТП
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-08-2018 11:26 | Станко Димов

Рафаел Надал стана първият, който се класира за финалите на АТП в Лондон. Това стана факт след победата на Матадора над Марин Чилич на четвъртфиналите в Торонто в петък вечер.

„За 14-та последователна година се класирам за финалите на АТП, което е страхотна новина за мен“, каза Надал, който е финалист в турнира през 2010 и 2013.

Испанецът е почти непобедим след завръщането си на корта през април. Той спечели титлите в Монте Карло, Барселона, Рим и на „Ролан Гарос“, като през всичките тези месеци допусна едва две загуби – от Доминик Тийм в Мадрид и Новак Джокович на Уимбълдън. От началото на сезона Рафаел Надал има 38 победи и 3 загуби.

Испанецът ще се опита да приключи годината като №1 за втори последователен сезон – нещо, което до момента не е постигал. Общо в 4 случая Рафа е посрещал новата година като лидер в световната ранглиста.

От началото на сезона Надал и Федерер на няколко пъти си смениха водачеството на ранглистата, но в последните седмици испанецът успя да натрупа чувствителна преднина пред 37-годишния си опонент.

Шампион на финалите на АТП в Лондон миналата година стана Григор Димитров, който към момента е далеч от участие в „О2 Арена“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини