Надал за битката с Карлович и Дел Потро



18-03-2011 19:17 | Николай Драгиев

Рафаел Надал определи като фантастично това, че стигна до полуфинал в Индиън Уелс, след като почти един месец нямаше игрова подготовка. Той остана доволен и от успеха над Иво Карлович с 5:7, 6:1, 7:6.

 

"Когато загубиш сет срещу Иво, то напрежението над теб расте с всеки изминал гейм. Във втория сет играх фантастично от ретур. Не си спомням, да съм посрещал толкова добре някога. В третия сет обаче нямах никакъв шанс срещу сервиса му.

 

"В тайбрека бях много нервен, но продължих да връщам добре. Затова пък първият ми сервис не вървеше и се чувствах още по-нервен. Единственото важно е победата в случая. Да отида на полуфинал след месец без игра - това е фантастично," коментира Надал.

 

В полуфиналите Надал ще играе с аржентинеца Хуан Мартин дел Потро.

 

"Той е един от най-добрите тенисисти в света, няма съмнение в това. Сега той се завръща след близо година отсъствие. Когато се намираш в подобна ситуация и отново да влезеш в победна серия, тогава ти започваш да се чувстваш още по-силен. Мотивиран си до краен предел да си върнеш на предишното ниво," анализира Надал.

 

В историята на двубоите между двамата Рафа води с 4:3.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини