Ноле на крачка от №2 в света (видео)



18-03-2011 22:09 | Николай Драгиев

Новак Джокович продължи изключителната си серия на 18 поредни победи. Сърбинът, който спечели първите два най-силни турнира от началото на сезона в Мелбърн и Дубай, се класира за полуфиналите на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Той победи с 6:2, 6:4 Ришар Гаске за 95 минути игра. Така той очаква Роджър Федерер в спора за финал.

 

При победа в полуфинала Новак Джокович официално ще се завърне на рекордното за него второ място в световната ранглиста. Сърбинът вече е грабвал титлата в Калифорния - през 2007 година. Последната му загуба пък датира от ноември, когато отстъпи на Роджър Федерер на ATP World Tour Finals в Лондон.

"Последните три месеца са най-добрият период в моята кариера. Искам да задържа това ниво на игра и да спечеля и утре," пожела си Джокович.

Джокович, който в първите си три мача загуби едва шест гейма, срещна известни затруднения с Гаске, който за час и половина игра му взе също толкова геймове.

 

Французинът поведе с 2:0 в първия сет, но след това Джокович включи на много по-висока предавка и буквално остави без дъх опонента си. Ноле взе следващите шест гейма за - 6:2.

 

Втората част започна досущ като предходната. Този път Гаске дори дръпна с 3:0. Ядосаният Джокович дори счупи ракета, тъй като започна да прави повече грешки от нормалното за него. С новата ракета той повтори упражнението и много бързо даде на Гаске да разбере че няма аргументи за победа.

 

Новак спечели убедително с 6:4 като доминираше особено впечатляващо в дългите разигравания. Късите топки на сърбина също останаха неразгадаеми за бившия номер 7 в света.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини