Турнирът в Панагюрище беше официално открит17-08-2018 11:40 | Tennis24.bg

Турнирът по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище беше официално открит снощи в зала „Арена Асарел“.
На церемонията по откриването на четвъртото издание в Панагюрище присъстваха Никола Белишки, кмет на града, Стефан Мирев, областен управител на Пазарджик, Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" АД, инж. Делчо Николов, председател на УС и изпълнителен директор на "Асарел-Медет" АД, Иван Александрову председател на Сдружение "Асарел България Оупън", Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса и други.

„Тази година бяха подобрени всички рекорди. Над 230 състезатели от 41 страни се записаха за участие. Увеличихме наградния фонд с 30 хиляди долара до рекордните 160 хиляди и така турнирът се превърна в едно от най-големите спортни събития в България. През тази седмица Панагюрище е столица на световния тенис на маса. Мисля, че професор д-р Лъчезар Цоцорков също би се гордял с това издание на турнира. Под негово ръководство „Асарел-Медет“ АД стана основен спонсор на състезанието и днес турнирът е неразделна част от огромното наследство, което проф. Цоцорков остави на Община Панагюрище и България“, заяви в словото си Иван Александров.

Димитър Цоцорков връчи за втора година наградите за най-перспективни млади състезатели по тенис на маса на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков на 15-годишните Илия Воденичаров и Кръстина Иванова.

Турнирът започна със символично първо разиграване между Стефан Китова и младият талант от панагюрската школа Стоян Зайков.
На края публиката аплодира танцьорите от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“ от село Попинци, община Панагюрище с художествен ръководител и хореограф Мария Терзийска.


Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини