Ноле: Един от най-специалните моменти в кариерата ми



20-08-2018 09:03 | Николай Драганов

Девет различни града, девет различни настилки и условия, девет топ схеми - след пет неуспешни опита в Синсинати, Новак Джокович спечели шестия си финал и стана единственият тенисист, печелил поне по веднъж всичките девет "Мастърс" турнира - Индиън Уелс, Маями, Монте Карло, Мадрид, Рим, Торонто/Монреал, Синсинати, Шанхай, Париж. 


"Това определено е един от най-специалните моменти в кариерата ми. Да пиша в история в спорта, който обичам, е привилегия и чест за мен - нещо, с което ще се гордея до края на живота си", коментира Ноле след триумфа си в тазгодишния Western & Southern Open, където отстрани шампионът от миналата година Григор Димитров след страхотен обрат, а на финала категорично беше победен Роджър Федерер.


"Вече съм казвал, че този трофей беше мотивация за мен. Голяма мотивация. Но в същото време опитвах да не мисля за напрежението от това да направиш история, защото вече се бях провалял в няколко опита. Не беше лесно да подходя към мача психологически, защото знаех, че съм губил от него всеки път, когато съм играл на този корт. Но в същото време харесвах шансовете си, защото се чувствах добре в течение на турнира. И на финала предложих най-доброто си представяне.


В три от изгубените пет финала в Синсинати, Джокович бе спрян именно от Федерер. Тази нощ обаче той най-после победи швейцареца на централния корт в най-важния мач, като по този начин лиши Роджър от продължение на перфектната му успеваемост на финали в този турнир - 7 от 7 до този момент. 


Макар да са се срещали вече 46 пъти на корта - второто най-голямо съперничество в Откритата ера - Роджър и Ноле не бяха играли един срещу друг от повече от две години. Говорейки за това съперничеството и най-голямото си - с Рафаел Надал - сърбинът засипа двамата с похвали и разкри тяхното значение за себе си.


"За първи път печеля този трофей, при това срещу него тук. Удоволствие е да споделя корта с Роджър. С него и Надал - тези момчета са толкова важна съставна част от моя живот и моята еволюция като тенисист. Те ме карат да играя най-добрия си тенис. Те ме карат да се подобрявам. Карат да ме мисля какво ми е необходимо, за да бъда най-добрия в света. Беше странно две години да не съм играл с Роджър, честно казано. Мислех, че е било около година, но когато видях, че за последно сме играли в Австралия... Това е доста дълго време, което е нетипично, защото сме се срещали толкова много пъти през годините", коментира Джокович.


"Очевидно Уимбълдън направи различен подхода ми към Торонто и Синсинати. Чувствах се много по-уверен на корта. Просто чувствах, че ми трябват няколко мача. Не играх много добре в Торонто, но усещах, че с още няколко мача, нещата ще потръгнат. Тази вяра ти помага да постигнеш правилния подход. Доволен съм, горд и много задоволен. Изпълнен съм с прекрасни емоции. Опитах пет пъти. Не успях. Продължавах да идвам тук и честно казано, всеки път имаше повече напрежение. Беше много изпълващо, трудно е да се сравни с нещо", обобщи сърбинът, който има седмица за почивка, след което влиза в US Open като един от основните фаворити за титлата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини