Мъри: Едва ли ще спечеля US Open тази година



25-08-2018 10:42 | Николай Драганов

Бившият №1 в света и шампион от US Open през 2012-та година Анди Мъри призна, че няма потенциал да се бори за титлата в тазгодишното издание на последния за годината турнир от Големия шлем.


Мъри все още се бори да намери формата си след завръщането си на корта по-рано през сезона, преди което британецът беше за дълго извън кортовете заради контузия и операция.


"През последните 10 години идвах тук и се опитвах да се подготвя да спечеля титлата, но не мисля, че това е реалистично през този сезон. Психическата настройка, с която идвам тази година, е доста различна от онази, с която това се случваше през последните 10-11 години от моя живот", призна британецът.


Въпреки това изказване, според 7-кратния шампион от Големия шлем Джон МакЕнроу, в подобен подход има опит за сваляне на напражението. Други играчи, говорели по този начин, след това са печелили титли от Шлема, припомни МакЕнроу.


След като пропусна Уимбълдън, Мъри се завърна във Вашингтон, където успя да спечели три тежки мача, но се отказа поради умора преди четвъртфинала. Последва отказ от участие в Торонто и завръщане в Синсинати, където обаче британецът претърпя ранна загуба от Люка Пуй.


"Ще отнеме време, преди да се завърна към нивото, което е необходимо, за да бъда отново част от Голямата четворка. Може би няма да бъде тази година", добави трикратния шампион от Големия шлем. 


Мъри ще започне участието си на US Open 2018 с мач срещу Джеймс Дъкуорт, а във втори кръг е възможен мач с Фернандо Вердаско или Фелисиано Лопес. Още в трети кръг е възможен изключително тежък сблъсък с Хуан Мартин дел Потро. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини