Медведев грабна трофея в Уинстън-Сейлъм



26-08-2018 09:30 | Николай Драганов

Световният №36 Данийл Медведев триумфира с втора титла в своята кариера. 22-годишният руснак победи Стийв Джонсън с 6:4, 6:4 на финала на турнира от сериите ATP 250 в Уинстъм-Сейлъм.


По-рано през годината Медведев спечели трофея на твърди кортове в Сидни от същата категория, а победата му на Джонсън лиши американеца да стане първия тенисист през 2018-та, който печели поне по един трофей на три различни настилки.


Медведев вече води с 4:1 в преките двубои срещу Джонсън, като си отмъсти за загубата при последната им срещу в Ийстборн, когато американецът стигна до успеха за 76 минути. На финала в Уистън-Сейлъм Медведев проби по веднъж съперника в двата сета и грабна трофея след 1 час и 24 минути игра.


Шампионът разказа, че при резултат 5:4, 5:0 в негова полза срещу Мирза Башич още в първи кръг, си е помислил: "Казах си: Много съм уморен. Толкова е топло, направо ужасно. Мислех си: Как ще изиграя шест мача, ако искам да спечеля титлата? Така че бях приел - това не е моят турнир. Стана 4:5, при негов сервис и аз просто бях убеден, че това не е моят турнир". 


Няколко дни по-късно, руснакът спечели титлата. "Чувството е невероятно. В началото на седмица изобощо не вярвах, че ще бъде възможно, не се чувствах във форма да спечеля титлата. Започнах бавно турнира, можех да загубя още първия мач, а сега съм шампион без загубен сет, което е невероятно и съм много щастлив", каза руснакът. 


От своя страна Джонсън бе попитан за провала в опита му да спечели титла на трета различна настилка, а американецът показа добро настроение: "Отиваме в Ню Йорк и се надявам да имаме хубави седмици. Може би там ще завърша това постижение". 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини