Зверев: Избрах Лендъл, за да печеля големите титли



26-08-2018 11:21 | Николай Драганов

След поражението си пет сета от Ърнест Гулбис на Уимбълдън, световният №4 Александър Зверев започна да мисли, че е дошло времето за някаква промяна. Към онзи момент той вече се е изкачил до рекордната позиция от №3 в света и има 3 "Мастърс" трофея във витрината си. Но 21-годишният германец иска повече, най-вече заради липсата на добри резултати в Големия шлем. 


Преди старта на US Open, решението е взето: към екипа му се присъединява бившият №1 в света Иван Лендъл. 


"Причината да съм с него е, че искам да се състезавам и да печеля най-големите турнири в света. Той е и единствената причина, поради която той също се присъединява към екипа. Страхотно е да го имаме. Да се надяваме, че това ще има резултат", заяви Зверев в навечерието на US Open 2018.


Лендъл вече познава част от екипа на Зверев, тъй като е работил с фитнес треньора му, когато и двамата са в екипа на Анди Мъри. "Той е умен, много добър човек. Правил го е като играч, правил го е като треньор, така че знае какво е необходимо. Знае как да го направи. Знае как да направи най-добрите играчи още по-добри. Затова го назначих", добави Саша.


В екипа на германеца остава неговия баща - Александър Зверев - старши, но носителят на 94 титли и 1068 победи в тура ще бъде допълнителен ментор. "Определено работим доста тактически. Работим и върху психиката, опитва се да ми покаже какво е необходимо, за да си конкурентен в Големия шлем. Това определено е нещо, което ми показа", продължи Зверев.


"Тренировките са много тежки. Те винаги са били такива, но обичам да се трудя, така че знам какво да очаквам. Не съм някой, който си почива, когато е сам. Винаги се опитвам да разбера какво и как да направя по-добре. Това не се е променило. Тренировките са все така тежки, каквито са били", добави той.


Не може да се каже, че Зверев не е имал успехи и без Лендъл. Нещо повече - Саша е играч с най-много победи в тура през този сезон - 43, с три пред втория Рафаел Надал. Но всички знаят как Лендъл промени Анди Мъри, който също беше отличен играч с много победи, но големите успехи в Големия шлем му се изплъзваха.


"Тренировките страдаха от малко липса на полезност. Да го имам в своя ъгъл ще донесе тази ценност. Засега отношенията ни вървят добре, дано продължим по този начин", каза Зверев, който така и не успя да се спогоди с друго голямо име на бивш играч - Хуан Карлос Фереро - който критикува тренировъчната дисциплина на Саша след раздяла им.


Преди година по това време Саша беше триумфирал във Вашингон и Монреал и беше сред скритите фаворити за големи неща и на US Open, но отпадна във втори кръг от Борна Чорич - трето отпадане във втори кръг от три появи в Ню Йорк. "През миналата година бях малко прегорял. Играх много, спечелих много. Психическо беше трудно за мен, защото всички ме гледаха като фаворит за първи път. Това беше новост за мен и очакванията някак ме бе превзеха", анализира Зверев.


"Опитвам се да играя най-добрия си тенис в Ню Йорк, но засега не съм успявал. Опитвам се да променя това. Ще се опитам да го променя тази година. Надявам се да се получи", пожела си германецът, който в първи кръг ще играе срещу "щастливия губещ" Питър Полански.


Засега, по думите на Зверев, няма краен срок на партньорството му с Лендъл. "Ще бъдем заедно, докато това работи. Е, ако спечеля US Open тази година, сигурно ще продължи повечко", завърши Саша, чиито първи мач този сезон се очаква във вторник. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини