Ноле пусна кръв, но се пребори за успешен старт



29-08-2018 07:38 | Николай Драганов

Новак Джокович започна с победа участието си на последния за годината турнир от Големия шлем. Сърбинът се наложи с 6:3, 3:6, 6:4, 6:0 над Мартон Фучович след 2 часа и 58 минути в първи кръг на US Open 2018.

 

Под адската жега в Ню Йорк, която създаде проблеми на всички играчи, Ноле имаше сериозни проблеми в средата на двубоя, като изгуби втория сет и изоставаше с пробив в третия, но успя да се събере и да обърне нещата в своя полза.


Шампионът от Уимбълдън изгуби сет на старта на турнир от Големия шлем едва за втори път от 2010-та година насам, а преди да стигне до обрат в третия сет пред съперника му имаше точка за пробив, която да го изведе с преднина 2:5 гейма. 


В течение на двубоя Ноле имаше стомашни проблеми и на няколко пъти беше посетен от физиотерапевт и доктор. И двамата играчи се възползваха от правото на 10-минутна почивка за разхлаждане между третия и четвъртия сет - новото правило, въведено от организаторите на US Open.


"Беше тежко. И двамата имахме проблеми. И не бяхме единствените днес. Имаше десет отказвания в мъжката схема. Брутални условия, но това е положението. Трябва някак да се справиш с тях. Трябваше да намеря начин да се извадя от неприятната ситуация. Имахме равенство в сетовете и изоставах с пробив. При 4:3 в негова полза и негов сервис успях да изиграя добър гейм, това беше ключов момент. Видях, че той забави малко темпото. Изпита някои физически проблеми. Там усетих, че трябва да използвам възможността и да се опитам да се върна в мача", разказа Ноле.


"След това не изгубих повече гейм до края на мача. 10-минутната почивка беше нещо изключително нужно. Радвам се, че имахме тази възможност. Не бях го изпитвал преди, беше за първи път, но и двамата се нуждахме от това", коментира сърбинът.
Във втри кръг Ноле ще се изправи срещу американеца Тенис Сандгрен, който победи с 6:3, 6:4, 6:2 друг сърбин - Виктор Троицки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини