Вердаско спря Мъри и се натресе на Дел Потро



30-08-2018 10:32 | Станко Димов

На 34 години Фернандо Вердаско продължава да бъде сред най-неудобните съперници в Тура. Испанският левичар постигна знаменита победа в сряда вечер, след като се справи с шампиона от 2012 и бивш №1 в света Анди Мъри в двубоя им от втория кръг на US Open  - 7:5, 2:6, 6:4, 6:4.

Вердаско постигна първи успех над шотландеца от 2009-а година насам. Общо в двубоите между двамата предимството на Мъри е впечатляващо – 13:2. Роденият в Мадрид тенисист приключи двубоя с 52 печеливши удара на сметката си и не остави шанс при сервис на един от играчите с най-добър ретур в света.

„Разбира се, че заради условията за игра беше много тежко. Жегата, влажността, съперникът на корта…“, коментира Вердаско след последната точка в мача.

„Знам, че всички говореха за неговото завръщане в турнир от Големия шлем, за операциите му, за физическото му състояние. Има толкова много неща, за които трябва да не мислиш на корта и да се концентрираш върху собствената си игра. Успях да остана позитивно настроен през целия двубой. Беше супер трудно, така че няма как да не съм доволен, че се справих и продължавам  напред. Странно е да го виждаме като непоставен в схемата. Както казах преди няколко дни, Мъри е сред най-тежките съперници, които можеш да срещнеш в първия или втория кръг“.

С успеха Вердаско, двукратен четвъртфиналист, се класира за третия кръг в Ню Йорк за първи път от шест години насам. В следващия етап той ще срещне шампиона от 2009 Хуан Мартин дел Потро, който нямаше проблеми срещу представителя на домакините Денис Кудла и го победи с 6:3, 6:1, 7:6 (4) за по-малко от два часа игра. Аржентинецът приключи двубоя с 20 аса на сметката си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини