Федерер за загубите от Джокович: И преди се е случвало, не е проблем



20-03-2011 14:05 | Николай Драгиев

Роджър Федерер призна, че е разочарован от загубите си на сингъл и двойки в Индиън Уелс, но в същото време смята, че е показал добра игра.


Швейцарецът отстъпи на сингъл от Нова Джокович след 3:6, 6:3, 2:6, а на двойки със Станислас Вавринка претърпя поражение от дуета Малис/Долгополов - 4:6, 7:6, 7:10.

 

"Смятам, че играх наистина добре и на сингъл, и на двойки. Със сигурност е неприятно, че не спечелих нито един от двата мача, но на двойки може да се очаква всичко," коментира Федерер.

 

Швейцарецът не смята, че третата му поредна загуба от Новак Джокович е повод за притеснение. Самият той отново заяви, че смята да се бори за първото място в световната ранглиста.

 

"И преди съм имал подобни негативни серии. Не може да говорим за нещо ново. Помня, че за кратък период от време загубих по подобен начин и от Мъри. Случвало се е и срещу Надал. Не е учудващо, когато правиш силен старт на сезона, да победиш в няколко случая поред свой основен съперник. В края на миналата година аз също го победих три пъти," анализира швейцарецът.

 

"Не знам дали щеше да е по-добре да загубя от трима души извън топ 50. Не мисля. По-добре е да се случи срещу някой, който играе толкова добре. Ако играя добре, аз все още мога да победя всеки един играч. Доволен съм от играта си като цяло," допълни още бившият номер 1, който от понеделник ще бъде №3 в ранглистата.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини