Мъри се извини на Великобритания и феновете си



Мъри се извини на Великобритания и феновете си
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-09-2018 16:01 | Tennis24.bg

Бившият лидер в световния мъжки тенис Анди Мъри се извини в емоционално обръщение на своите фенове и цяла Великобритания за решението си да не участва на предстоящия двубой с Узбекистан за Купа „Дейвис“.

Шотландецът игра на тазгодишния US Open, където отпадна във втория кръг от Фернандо Вердаско. Мъри призна, че все още не е напълно здрав и затова е принуден да вземе тежкото решение.

„Това може би е един от последните ми шансове да се състезавам за Великобритания на Купа Дейвис като професионален тенисист, затова намирам това решение за много трудно в емоционален план. Не исках да изляза на корта, когато очевидно не съм все още на 100% физически готов и да разочаровам моите съотборници и цялата страна. Ако не играя отново, искам да благодаря на всички фенове, които ни подкрепяха непрестанно на този велик турнир през годините“.

Великобритания ще бъде и без първата ракета си ракета Кайл Едмънд, който е контузен. От края на този сезон Купа Дейвис ще бъде с нов формат, който ще е с 18 отбора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини