Тийм: В този мач не трябваше да има загубил



05-09-2018 13:14 | Станко Димов

За втора поредна година Доминик Тийм отпада по драматичен начин от US Open. Миналия сезон Хуан Мартин дел Потро отрази два мачбола, преди да го отстрани в четвъртия кръг в турнира. Сега беше Рафаел Надал, който пречупи австриеца с 3:2 сета в двубой, приключил в 2:04 часа местно време.

„Този мач ще остане в съзнанието ми завинаги“, коментира Тийм след последната точка. „Със сигурност ще си спомням за тази вечер. Тенисът понякога е жесток спорт, защото според в този мач не заслужаваше да има загубил. Но в крайна сметка единият трябваше да отстъпи“.

Попитан дали ще научи нещо от този впечатляващ двубой, Тийм отговори така: „Всъщност, не. Бих казал, че това е първият епичен двубой, който изиграх в кариерата си до момента. Досега бях играл в няколко добри мача, но никога не бях оставал толкова на корта, при това срещу един от великите играчи и то в турнир от Шлема.

Радвам се, че ми се случи за първи път, дори и да не завърши по желания от мен начин. Разбира се, че съм малко разочарован. Но след няколко дни ще се върна отново към този двубой и ще помня колко велик беше той“.

От началото на сезона Тийм има 42 победи и 15 загуби. Той спечели титлите в Аржентина и Лион, като загуби на финалите в Мадрид и „Ролан Гарос“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини