Оптимистичен жребий за Пиронкова в Маями



21-03-2011 19:34 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова ще започне участието си на супертурнира от категорията "Premier Mandatory" в Маями от втори кръг срещу Лурдес Домингес Лино (Испания) или състезателка от квалификациите.

 

Това наглед изглежда добре, макар в пресявките да има добри състезателки. Пример затова бе Ализе Корне, която надви българката в Индиън Уелс при същите обстоятелства.

 

От своя страна Пиронкова и 49-ата в света Домингес Лино са играли веднъж при това в София и успехът е бил за пловдивчанката с 6:3, 3:0 и отказ.

 

В историята си на турнира в Маями Пиронкова има 4 победи и шест загуби. Три от тях са в квалификации, а една в основната схема - през миналата година срещу тийнейджърката Хедър Уотсън.

 

Тъкмо през 2010 г. Цвети бележи рекордното си постижение с достигането до втори кръг. Там тя загуби в драматичен трисетов мач от световната номер 2 тогава Каролина Вожняцки след 6:3, 3:6, 4:6.

 

В Маями през годините Пиронкова е губила от Кайа Канепи през 2007, отново от Вожняцки през 2008 и от Франческа Скиавоне 2009 година.

 

Ако започне с победа тазгодишното издание Пиронкова най-вероятно отново ще играе с италианката, която е четвърта в световната ранглиста.

Надпреварата в Маями е на твърди кортове и е с награден фонд от 4,5 милиона долара.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини