Дават на Рамош почивка от мачове на Серина



16-09-2018 10:01 | Николай Драганов

Карлош Рамош по всяка вероятност няма да бъде на стола за мач на Серина Уилямс по време на Australian Open 2019-та, коментира бивш колега на португалеца.


Рамош попадна под светлините на прожекторите по време на финала на US Open при жените тази година, след като отсъди три нарушения на Серина, която го нападна остро. От WTA подкрепиха Уилямс, но ITF застана на страната на Рамош. 


В един момент американката дори заяви, че той "никога повече няма да ръководи нейн мач". И макар мнозина да реагираха остро на тези думи на Уилямс, практиката показва, че в тениса даден играч да поиска определен съдия да не ръководи негови мачове не е нечувана практика.


Най-популярният случай е този между Рафаел Надал и Карлос Бернардес, при който Надал наистина отправя официално искане този съдия повече да не ръководи негови мачове, след като преди това му е заявил същото по време на един от многото им злополучни двубои.


И макар Серина Уилямс засега да не е входирала официално подобно искане, според бившия професионален съдия Ричард Ингс, австралийската тенис асоциация ще се постарае да избегне среща между Рамош и Уилямс.


"Да кажем, че даден съдия е имал тежък мач с определен играч. Играчът е ядосан, обвинява съдията и му казва, че "повече няма да свири негов мач. Очевидно е, че ако този съдия ръководи мач на същия играч скоро, ще има проблем. Така че на този съдия просто ще бъде дадена почивка от този играч", коментира Ингс пред Observer.


"Когато един професионален съдия пристигне за даден турнир, той уведомява супервайзърите дали има играчи, от които почиват. Може да има такива или да няма. Супервайзърите нагласят програмата и слагат други съдии за тези конкретни мачове", добави той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини