Успешно завръщане на корта за Азаренка



Успешно завръщане на корта за Азаренка
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-09-2018 15:50 | Станко Димов

Двукратната шампионка от Australian Open Виктория Азаренка се наложи с 6:4, 7:5 над Куруми Нара и се класира за втория кръг на силния турнир на твърди кортове за жени в Токио - Toray Pan Pacific Open. И двете тенисистки получиха право да участват в основната схема с „уайлд кард“.

„Беше малко по-трудно, отколкото трябваше да бъде, защото усещах, че имам няколко възможности да приключи двубоя по-рано“, каза Азаренка по време на интервюто на корта. „Но тя е страхотен боец, не се предава до последно и е в състояние винаги да върне топката в корта. Победата си е победа, така че аз съм доволна“.

Азаренка, двукратна полуфиналистка в Токио, премина през епичен 11-и гейм във втория сет и пречупи световната №32 след час и 52 минути игра.

За Азаренка това беше първи двубой след Откритото първенство по САЩ, където бившата №1 в света отпадна в третия кръг след поражение от Слоун Стивънс.

Родената в Беларус тенисистка приключи срещата с 25 печеливши удара и 41 непредизвикани грешки. Тя реализира 6 от 21 точки за пробив, които се откриха пред нея в течение на двубоя. От своя страна Нара се отчете с 20 уинъра и 38 непредизвикани грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини