Азаренка с нов успех, Осака научи следващата си съперничка



20-09-2018 13:57 | Станко Димов

Виктория Азаренка се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Токио Pan Pacific Open, след като постигна чист успех над австралийката Ашли Барти – 6:4, 6:2, а в същото време Наоми Осака научи името на следващата си съперничка в турнира.

Родената в Беларус тенисистка, бивша №1 в световната ранглиста, изигра отличен двубой срещу Барти и в следващия кръг може да срещне водачката в схемата Каролина Вожняцки, ако датчанката спечели мача си с Камила Джорджи.

„Това ме кара да се чувствам малко стара, но съм щастлива, че съм тук“, каза 29-годишната Азаренка, след като ѝ беше съобщено, че достига до четвъртфиналите в Токио за първи път от 2012-а.

„Определено се наслаждавам на времето си на корта. Мисля ден за ден и се опитвам непрекъснато да подобрявам формата си“.

Напред продължава и Барбора Стрицова, която имаше сериозен тест срещу Анет Контавейт – 7:6, 3:6, 7:5. В следващия кръг чехкинята ще срещне шампионката от US Open Наоми Осака.

„Наясно съм, че ще трябва да играя много силно, за да я победя“, коментира Стрицова.

„Тя е звезда, току що спечели титла от Големия шлем, което е невероятен успех за нея. Тя ще получи подкрепа от трибуните, но за ще дам най-доброто от себе си и ще видим какво ще се случи“, добави Стрицова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини