Мъри: Тенисът е направил много за равното заплащане26-09-2018 15:02 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Мъри заяви, че би искал един ден неговите дъщери да имат същата възможност и причини да изберат тениса за свой спорт, както мъжете.


Макар да посочи някои разлики между WTA и ATP, Мъри подчерта, че спортът като цяло е направил много за равното заплащане между мъжете и жените, които го практикуват.


"В тенисът, сравнен с почти всеки друг спорт, е свършена чудесна работа относно равното заплащане в турнирите от Големия шлем", коментира Мъри.


"Не всичко е изравнено в останалите турнири, но това е трудно, когато имаш две различни организации. Например във Вашингтон играят както мъже, така и жени, но за мъжете турнирът е по-голям като ранк и точки, отколкото е в женския календар", добави той.


"Обратното, например в Бризбън е малък турнир за мъжете, с малък награден фонд, а за жените е по-голям, с повече точки и награден фонд". 


"Мисля, че понякога на равното заплащане се гледа негативно, вместо да се гордеем с него. Това е добре за играта. Аз имам две малки дъщери и искам - ако харесат този спорт - да имат равни с мъжете възможности да изберат да го практикуват", подчерта британецът. 

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини