Мъри се наслаждава на условията на игра в Китай



Мъри се наслаждава на условията на игра в Китай
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-09-2018 18:56 | Станко Димов

Анди Мъри регистрира най-голямата си победа след завръщането си на корта, като се наложи с 6:3, 6:4 над шампиона от миналата година Давид Гофен. Успехът класира шотландецът за четвъртфиналите на турнира в Шензен (Китай), където той ще срещне Фернандо Вердаско.

„Мисля, че по отношение на начина, по който удрях топката, днес изиграх най-добрия си двубой (след завръщането). Знаех, как да удрям топката и знаех, че трябва да се представя добре, ако искам да го победя“, коментира Мъри, който вече има показатели 6-0 в преките дуели с Гофен.

„Обичам условията, в които играем. Обикновено тук е доста влажно, а кортовете са малко по-бързи от останалите. На мен ми харесват точно такива условия – бързи кортове и бавни топки. А заради влажността топките тук стават още по-бавни. Усещам, че мога да контролирам играта си много добре“.

„Знаех, че в последния месец, месец и половина, Давид изпитва проблеми със сервиса. Точно затова имах такъв успех при ретур – бях в състояние да върна много топки и да го поставя под напрежение. В същото време моят начален удар функционираше отлично“, добави шотландецът.

Преди няколко дни Мъри призна, че след Шензен ще играе в Пекин (другата седмица), след което ще сложи край на сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини