Антъни Генов е шампион на двойки в Испания05-10-2018 08:06 | Tennis24.bg

Антъни Генов ТК "Авеню", гр. Бургас спечели титлата на двойки на турнира за юноши и девойки от четвърта категория на ITF в Испания. Във финалната среща поставените под №2 Генов и Виктор Йович от Сърбия победиха с 6:4, 6:4 първите поставени Фин Куенклер и Милан Велте от Германия.

През следващата седмица Генов ще играе на турнира за юноши от втора категория ITF в Понтеведра (Испания). През месеците номеври и декември Антъни ще бъде част от отбора на ITF до 18 г. за турнири в Мексико и САЩ. Генов ще участва в четири турнира.

От 8 до 12 ноември нашете момче ще бъде част от тренировъчен подготвителен лагер в Мексико. След това Антъни ще вземе участие в два турнира в Мексико. От 26 ноември Генов ще участва в турнира "Еди Хер" в САЩ. Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 годишна възраст.

От 3 декември Антъни ще участва на неофициалното световно първенство по тенис за юноши и девойки "Ориндж Боул". Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

Антъни Генов е част от групата млади родни тенисисти подпомагани от „Sport Depot". През тази година БФТенис и Sport Depot подписаха договор за подкрепа на най-добрите български таланти.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини