Шаповалов отрази мачбол и продължава да мечтае



Шаповалов отрази мачбол и продължава да мечтае
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-10-2018 10:47 | Станко Димов

Младата надежда на канадския тенис Денис Шаповалов отрази мачбол във втория сет и се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в Токио след успех с 4:6, 7:6 (7), 6:4 над Ян-Ленард Щруф (Германия).

„В третия сет усещах, че играя много по-освободено. Успях да направя ранен пробие, което ми помогна значително“, коментира Шаповалов след срещата.

19-годишният тенисист достига до финалната четворка на турнир от световния тур за трети път от началото на сезона, след като го направи в Делрей Бийч и Мадрид. В испанската столица той подобри рекорда за най-младия четвъртфиналист и полуфиналист в историята на турнира.

В спор за участие на първи АТП финал Шаповалов ще се изправи срещу Данийл Медведев, който надви със 7:6 (4), 6:3 Милош Раонич.

„Получавам още една възможност да се класирам за финал в тура. Много съм щастлив, че днес успях да измъкна двубоя. Опитвам се да не мисля прекалено много, а да направя така, че да покажа най-добрата си игра, когато съм на корта. Разбира се, че ще се опитам да спечеля и утре, но като цяло се опитвам да се абстрахирам“, каза още Шапо, за когото това беше 34-а победа през сезона.

Въпреки че води с 2-0 победи срещу Медведев, на Шаповалов няма да му бъде никак лесно, когато двамата се срещнат в събота. Руснакът играе най-добрия си тенис през последните дни, а по-рано през годината успя да спечели две титли – в Сидни и Уинстън-Салем. В двубоя срещу Раонич руснакът загуби едва 12 точки при собствен сервис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини