Осака се прицели в олимпийското злато



08-10-2018 16:39 | Николай Драганов

Шампионката от тазгодишното издание на US Open Наоми Осака заяви, че е насочила погледите си към олимпийско злато в Токио след две години.

 

20-годишната японка достигна най-високото си класиране в световната ранглиста при жените, като от днес заема четвърта позиция. Това е и най-високо ранкираната японска тенисистка след Кимико Дате през 1995 година, която също бе под номер 4 в света.

 

"Всички в Япония се вълнуват много за предстоящите Олимпийски игри“, сподели Осака пред журналисти преди започващия турнир в Хонг Конг, където тя отказа участие поради травма на гърба.

 

"Знам, че всички японски тенисисти – и при мъжете, и при жените искат да се представят достойно. Искам да усетя атмосферата по време на мач на толкова голямо събитие, като Олимпийските игри. Разбира се, моята цел е освен да се забавлявам на корта, и да спечеля златния медал“, добави тя.

 

Талантливата японка говори и за другите си амбиции. Със сигурност не бих искала да завърша кариерата си само с един спечелен турнир от Големия шлем, но в момента не мисля за Аустрелиън Оупън, а за финалите в Сингапур. Нямах особено време да се насладя на успеха си в Ню Йорк, не мисля, че съм различна или нещо се е променило след финала със Серина“, сподели тя.

 

Осака не скри и ентусиазма си от достигането до номер 4 в световната ранглиста. "Вълнуващо е. Знам, че Кимико също бе четвърта, но годината още не е завършила, затова ще се вложа максимално в остатъка от сезона“, завърши японката. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини