Родик за брака, загубите от Федерер и мечтания край на кариерата си



24-03-2011 17:02 | Станко Димов

Анди Родик е много спокоен и сигурен човек. И как да не си като него, ако вече си спечелил толкова титли в кариерата си и си се оженил за модел на бански костюми като Бруклин Декър. Впрочем, най-добрият американски тенисист разкри, че няма никакъв проблем с това съругата му да се снима „разголена”.


„Нейните снимки не ме притесняват изобщо, не мога и не искам да я променя. С нея се чувствам спокоен”, увери Родик на пресконференция преди турнира в Маями, където той трябва да защитава титла.


Със своите 28 години Анди е наясно, че най-добрите му дни в тениса са зад него. Родик признава, че едва ли пак ще изпита магията, която през 2003-та го споходи на US Open, единствената му титла от Големия шлем до момента. Почти през цялата си кариера американецът е неизменна част от Топ 10, а освен триумфа на „Флашинг Медоус” има и 3 загубени финала на Уимбълдън (и в трите случая от Роджър Федерер). Родик обаче признава, че вече не изпитва толкова голямо напрежение върху себе си, но въпреки това мечтае за още една титла от Шлема.


„Кой е моят перфектен ден? Просто е – закуска у дома с жена ми, голф и няколко спортни събития по телевизията. Бракът е страхотно нещо. Той опрости живота ми, направи ме по-щастлив. Вече не трябва да се чудя и тревожа за толкова много неща. Имам това, от което се нуждая”.


Родик призна, че би се радвал отново да бъде номер 1 в света, но може да бъде също толкова щастлив и като номер 8.


„Мога да спя спокойно. Знам, че все още мога да печеля мачове. Все още се ядосвам когато губя, но ако съм направил всичко по силите си съм ОК. Вече съм на 28 и виждам нещата под друго око. Спрях да се притеснявам за мнението на хората”.


Бившият номер 1 в света се изказа в защита и на своя може би най-голям палач – Роджър Федерер, от който има куп загуби, повечето от които на финали или полуфинали. „Не мога да разбера критиките към него. Ако някой го напада значи наистина не разбира нищо от тенис”, сподели американецът.


Родик пристигна в Маями по едно време с Роджър Федерер. Швейцарецът, който в момента е номер 3 света, за пореден път демонстрира огромния си респект към Родик.


„Мисля, че Анди е постигнал страшно много, реализирал е всичките си мечти, може би без Уимбълдън. Но пък там е участвал в няколко паметни финали. Ясно е, че Анди е искал да спечели тези мачове, но нека се замислим: не всеки може да се похвали, че е играл финал на Уимбълдън, при това не веднъж, нали? Анди спечели US Open, беше номер 1 в света, спечели с родината си Купа „Дейвис”. Какво повече трябва да един тенисист, за да бъде горд и щастлив от кариерата си”, коментира от своя страна Федерер.


„Пресата често е имала негативно отношение към Родик. Ние играчите обаче отлично знаем какво е постигнал той и колко е силен. Затова той винаги е посрещан с огромен респект от нас. Неговата кариера все още не е свършила, сигурен съм”, каза още носителят на 16 титли от Големия шлем.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини