Федерер: На 29 г. съм много по-добър отколкото на 22



25-03-2011 13:13 | Николай Драгиев

Роджър Федерер научи своя първи съперник в Маями. Това е Радек Щепанек, с който има доста богата история на съперничество. Двамата ще стартират един срещу друг този уикенд.

 

Швейцарецът от своя страна е пределно мотивиран за предстоящите битки. Според него сегашната ера в тениса е много интригуваща. "Това е наистина добър момент за играта. Подобно на периода, в който бе поколението на Агаси и Сампрас. Сега е генерацията на мен и Рафа, а също на Джокович, Мъри и младите момчета, които най-после навлизат. Много ми харесва да играя тъкмо сега."

 

29-годишният Федерер смята, че е много по-добър отколкото, когато е на 22 г., независимо че сега трябва да се грижи повече за тялото си и да се пази от различни травми.

 

"Определено съм различен от тогава. Не казвам, че съм Супермен, но се чувствам много по-добре сега, отколкото когато бях на 20-22. Сега съм много по-опитен, вече съм мъж и знам какво да очаквам. Знам кога имам проблем и кога определено събитие не е проблем. Когато си по-млад не обръщаш внимание на детайлите и просто излизаш да играеш без да се замисляш. Сега отделям много повече време на хранителния си режим, на съня и на превантивните мерки срещу контузии," обоснова се Федерер.

 

"В днешно време аз съм наясно точно какво правя. Много по-опитен съм и знам своя лимит. Беше страхотно да уча толкова неща през годините, но определено предпочитам сегашната си позиция," смята още той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини